Pentuja

C.I.B. FI MVA Tujakan Clarice Starling "Ingrid" on astutettu 25.7.2022 FI MVA Sanette's Stripes and Stars "Ranella". Odotamme pentuja syntyväksi viikolla 39 ja pennut tulevat olemaan luovutuksessa viikolla 46. Mahdolliset pennut tulevat olemaan väriltään punaisia ja/tai juovikkaita.

Pennuille toivotaan ensisijaisesti rodunomaisista harrastuksista (erityisesti MEJÄ) ja/tai näyttelyistä kiinnostuneita koteja. Rauhallisemman seurakoiran saa jostakin muusta rodusta. Mäyräkoirille rodunomaisista harrastuksista voit lukea esimerkiksi Suomen Mäyräkoiraliiton kotisivuilta.

Molemmat pentueen vanhemmat ovat ihmisystävällisiä ja aktiivisia mäyräkoiria, jotka tulevat hyvin toimeen myös lasten kanssa. Molemmilla pentueen vanhemmilla on yksi pentue entuudestaan, joissa on jo jälkeläisnäyttöä hyvin tuloksin muun muassa näyttelyistä sekä MEJÄstä. Emän aiemmassa pentueessa suurin osa pennuista on myös emänsä tapaan innokkaita uimareita, joten toiveissa on, että myös tulevalla pentueella olisi taipumuksia vesiriistakokeita (VERI) ajatellen.

Pentueen sukutaulu

Mikäli pentue herätti kiinnostuksesi, olethan yhteydessä aluksi sähköpostitse centtimetrin@gmail.com ja esittelet itsesi ja mahdollisen perheesi, johon pentu olisi tulossa. Huomioithan, että pentueen vanhempia ei ole käytetty käytännön metsästykseen.

C.I.B. FI MVA Tujakan Clarice Starling "Ingrid"

terveystulokset:
selkä K0, VA0, SP0, LTV1
lonkat C/C
kyynärnivelen inkongruenssi 1/1
olkanivelen osteokondroosi terve/terve
silmissä ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
polvet 0/0
sydän ok

luonnestestattu +140, laukausvarma
näyttelyistä C.I.B., MVA, 2x RYP-2, 4x ROP, 2x VSP, 4x CACIB
kokeista 2x MEJÄ AVO1, VERI3 (18p.)

FI MVA Sanette's Stripes and Stars "Rane"

terveystulokset:
selkä K3, VA0, SP0, LTV0
silmissä ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
polvet 0/0
sydän ok

näyttelyistä MVA, 1x ROP, 1x VSP, 1x CACIB
kokeista 1x MEJÄ VOI1

Pentua harkitsevalle

Pennut lähtevät meiltä aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, useaan kertaan madotettuina, sirutettuina sekä rekisteröityinä pentupaketin kera. Käytämme Suomen Kennelliiton myyntisopimusta ja noudatamme Suomen Kennelliiton sääntöjä myydessämme pennut uusiin koteihin.

Otamme pennuista alustavia varauksia vastaan kun yhdistelmä ja astutusajankohta ovat tarkentuneet, mutta lopulliset kodit päätämme vasta pentujen synnyttyä. Lopulliset valinnat mikä pentu menee mihinkin kotiin teemme noin 6 viikon iässä eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen. Lähtökohtaisesti kasvattaja päättää pennuille sopivat kodit, mutta toiveita saa esittää. Toivomme pennunostajien tulevan katsomaan pentuja ennen luovutusta ainakin kerran ja mielellään tutustumaan koiriimme myös jo ennen pentujen syntymää.
.
Pennut tulevat syömään meillä sekä raakaruokaa että kuivamuonaa. Mikäli tuleva perhe haluaa jatkaa raakaruokintaa luovutuksen jälkeen, pyrimme tukemaan siinä omien taitojemme sekä osaamisemme mukaan.

Emme varaa pentuja värin perusteella, vaan pyrimme löytämään pennuille sopivat kodit ennemminkin pennun luonteen ja tulevan kodin harrastusmahdollisuuksien mukaan.

Etusijalla pentua varatessa ovat harrastuksista sekä metsästyksestä kiinnostuneet kodit. Pyrimme auttamaan ja kannustamaan harrastuksissa omien mahdollisuuksiemme ja kotien omien kiinnostusten mukaisesti. Toivomme kaikkien pennunostajien olevan valmiita luonnetestaamaan ja terveystutkimaan koiransa aikuisena mahdollisimman kattavasti Kennelliiton virallisten terveystutkimusten avulla.

Toivomme, ettei yhteydenpito lopu pennun luovutukseen, vaan haluamme kuulla pentujen kuulumisia myös jatkossakin.

Pentuja emme myy häkki- tai ulkokoiriksi. Lyhytkarvaisen mäyräkoiran karvanlaatu sekä matala maavara altistavat koiran helposti kylmälle, eikä rotu mielestämme sovi varsinkaan talvella ulkona tarhassa pidettäväksi. Huomaathan myös, että eläinsuojelulaki kieltää koiran häkittämisen sisätiloissa.