Pentuja

Pennut syntyneet 6.5.2024 (4u+2n)

FI KVA-MÄAJ Toppskottets Astrid
&
Mikromanian Viking

FI KVA-MÄAJ Toppskottets Astrid

- 5-vuotias
- luonnetestattu +140 (laukausvarma)

TERVEYS:
- selkäkuvattu K0, VA0, SP0, LTV1
- geenitestattu CDDY/CDDY
- lonkkakuvattu A/A
- silmätarkastettu, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
- polvet 0/0
- sydänkuunneltu, ei sivuääniä

TULOKSET:

VAHI1
VERI3
LUTD
MEJÄ 2x AVO1

näyttelyistä SERT

3x KP MÄAJ-kokeista

2019, 2020, 2021 & 2022 Pohjois-Savon MÄAJ-piirinmestari, 2023 PM-hopeaa

2021 MÄAJ Idän lohkon voittaja, 2019 MÄAJ Idän lohkon kolmas

Itä-Suomen mäyräkoirat ry:n vuoden ajokoira 2019, 2020, 2021 & 2022


Mikromanian Viking

- 5-vuotias
- luonnetestattu +170 (laukausvarma)

TERVEYS:
- selkäkuvattu K0, VA0, SP1, LTV0
- geenitestattu N/CDDY
- lonkkakuvattu B/B
- silmätarkastettu, todettu alkava iris atrofia
- polvet 0/0

TULOKSET:

MEJÄ AVO1
näyttelyistä ERI

Yhdistelmä KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 2,11% (8:n sukupolven mukaan)

Molemmat vanhemmat ovat aktiivisessa ajometsästyskäytössä ja tämän vuoksi mahdolliset tulevat pennut myydään ainoastaan ajometsästystä harrastaviin koteihin ja etusijalla ovat kodit, joilla on kiinnostusta ja mahdollisuus viedä koiraansa myös MÄAJ-kokeisiin.

Pentue on Astridille toinen ja Vilholle ensimmäinen. Astridin ensimmäisessä pentueessa kaikki pennut ovat osoittaneet ajotaipumuksiaan jo nuoresta lähtien. Kolmella pennuista on jo MÄAJ-koetuloksia ja yksi pennuista on jo valioitunut kolmella kokeella saaden kaikista kolmesta kokeesta myös KP:n sekä päässen myös MÄAJ SM-kisoihin.


Pentua harkitsevalle

Pennut lähtevät meiltä aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, useaan kertaan madotettuina, sirutettuina sekä rekisteröityinä pentupaketin kera. Käytämme Suomen Kennelliiton myyntisopimusta ja noudatamme Suomen Kennelliiton sääntöjä myydessämme pennut uusiin koteihin.

Otamme pennuista alustavia varauksia vastaan kun yhdistelmä ja astutusajankohta ovat tarkentuneet, mutta lopulliset kodit päätämme vasta pentujen synnyttyä. Lopulliset valinnat mikä pentu menee mihinkin kotiin teemme noin 6 viikon iässä eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen. Lähtökohtaisesti kasvattaja päättää pennuille sopivat kodit, mutta toiveita saa esittää. Toivomme pennunostajien tulevan katsomaan pentuja ennen luovutusta ainakin kerran ja mielellään tutustumaan koiriimme myös jo ennen pentujen syntymää.
.
Pennut tulevat syömään meillä sekä raakaruokaa että kuivamuonaa. Mikäli tuleva perhe haluaa jatkaa raakaruokintaa luovutuksen jälkeen, pyrimme tukemaan siinä omien taitojemme sekä osaamisemme mukaan.

Emme varaa pentuja värin perusteella, vaan pyrimme löytämään pennuille sopivat kodit ennemminkin pennun luonteen ja tulevan kodin harrastusmahdollisuuksien mukaan.

Etusijalla pentua varatessa ovat harrastuksista sekä metsästyksestä kiinnostuneet kodit. Pyrimme auttamaan ja kannustamaan harrastuksissa omien mahdollisuuksiemme ja kotien omien kiinnostusten mukaisesti. Toivomme kaikkien pennunostajien olevan valmiita luonnetestaamaan ja terveystutkimaan koiransa aikuisena mahdollisimman kattavasti Kennelliiton virallisten terveystutkimusten avulla.

Toivomme, ettei yhteydenpito lopu pennun luovutukseen, vaan haluamme kuulla pentujen kuulumisia myös jatkossakin.

Pentuja emme myy häkki- tai ulkokoiriksi. Lyhytkarvaisen mäyräkoiran karvanlaatu sekä matala maavara altistavat koiran helposti kylmälle, eikä rotu mielestämme sovi varsinkaan talvella ulkona tarhassa pidettäväksi. Huomaathan myös, että eläinsuojelulaki kieltää koiran häkittämisen sisätiloissa.