Metsästys

Jäljestystä käytännön tilanteissa

Syksy 2012: Kuolleena löytynyt vasa Tiilikassa. Ammuttu edellisenä päivänä, mutta oli juossut ampumisen jälkeen kadoksiin. Hessun jäljestämänä voitiin varmistaa, että eläin oli kuollut, eikä jäänyt kärsimään.

Metsästysjäljestyksen tavoitteena on talteenottaa tehokkaasti ja
auttaa vahingoittunutta riistaa esimerkiksi kolaritilanteen jälkeen.
Jäljestäväkoira seuraa eläimen jättämää verijälkeä ja tavoitteena on löytää vahingoittunut eläin.

Omista koiristamme Hessu pääsi eläessään testaamaan taitojaan useaan otteeseen hirven kanssa ja Hessusta olikin
usein korvaamaton apu etsittäessä haavoitettua. Jäljestävä koira olisi hyvä pyytää paikalle mahdollisimman pian, jotta jälkea ei esimerkiksi sotkettaisi hirvikoirilla tai ihmisten jäljillä.

Syksy 2012: Kolarissa haavoittunut naarashirvi Tiirinlahdessa. Hessun ansiosta hirvi tavoitettiin ja saatiin ammuttua veteen,

Syksy 2012: Järveen ammuttu naarashirvi ja Hessu palkkionsa äärellä. Pitäähän sitä vähän puistella ;)

Ajometsästys

Ajometsästys on lisännyt kiinnostusta tässä vuosien aikana. Omista koiristamme Hessu (FI MVA FI JVA EE MVA) suoritti eläessään kaksi ykköstulosta ajokokeissa. Kasvateistamme C. Vivica (Judo) osallistuu tänä syksynä (2016) ensimmäiseen ajokokeeseensa. Omista koiristamme Lennin (Keski-Maan Madoc) kanssa tavoitteena on päästä kokeisiin muutaman vuoden sisällä. Isämme Hannu on erityisesti kiinnostunut ajometsästyksestä ja hän onkin suorittanut myös ajokoetuomarikortin syksyllä 2016.

40 minuutin ajon päätteeksi ammuttu

Pentuna harjoittelemassa

Luolametsästys

Desin kanssa ensimmäistä kertaa putkilla ja hyvin sujui

Luolametsäsälle koirat pääsevät aina tilaisuuden tullen. Nilsiän suunnalla vain ilvekset ovat veroittaneet melko tehokkaasti kantaa, mutta joitakin saalita olemma päässet saamaan.

Luolametsätys on varsinkin Desin intohimon aihe. Ei ole koloa eikä kannon alusta, jota neiti ei kävisi tarkistamassa. Hessu taas ei innostu luolista, jollei haista siellä olevan riistaa.

Hessu ja Desi ovat osallistuneet myös luolataipumuskokeisiin ja Desi valioitui putkilta elokuussa 2012. Nuorison, eli Liinuksen (C. Liinus) Ja Lennin (Keski-Maan Madoc) kanssa LUT-kokeisiin treenaaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2017. Kasvateistamme C. Vivica (Judo) on osallistunut muutamaan luolakokeeseen saaden C-tuloksia.

Talvi 2011-2012

Desin ensimmäinen supi kallion kolosta vuonna 2010 eli reilun vuoden ikäisenä. Supi heittäytyi kuolleeksi ja Desi raahasi supin luolastaan :)

Talvi 2010

Syksy 2011: Hessu työsti tunnin verran supia betonisesta rumppuputkesta.

Loppukesä 2011