LUT

Ensimmäisissä putki treeneissä Desin kanssa Jäppilässä. Kuvat: Eija Halonen

Desille tarjottiin mahdollisuutta mennä suoraan avatusta luukusta, mutta veijari kiersikin ahdingon kautta :D


Turku 26.8.2012, tuomari Eero Suomus
LUTA 46p
Ahdinkoputken läpäisy:
Nopea.
Tyhjän luolan tarkastus
: Täydellinen, äänetön

"Koira hyvin luolaan ja kaivoi hiekan (3 min.). Avauksesta kettu siirtyy oik. sivupesään. Koira seurasi nopeasti ja aloitti liikkuvan painostuksen saaden ketun puolustautumaan. Kettu iskee kokeen kuluessa useita kertoja, koira kestää nämä hyvin ja yrittää lähestyä uudelleen riistaa. Koiralla hyvä kunto ja into. Rohkeutta riittävästi"


Kuopio 12.8.2012, tuomari Pekka Heikkinen
LUTB 44p Ahdinkoputken läpäisy:
Hyvä
Tyhjän luolan tarkastus
: Hyvä, äänetön.

"Koira luolaan ja luukulle. Kettu oik. kulma pesään. Koira seuraa ja painostaa ketun oik. peräpesään. Koira aloittaa työskentelyn haukkuen madalluksen takaa, kettu pitää aluksi madalluksen hallussaan. Koira painostaa tiiviisti saaden ketun perääntymään ja puolustautumaan. Erän viime hetkillä koira esittää taipumuksensa ja koe keskeytetään hetki ennen täyttä aikaa. Hyvä suoritus."

Kuopio 10.8.2012, tuomari Jukka Kinnunen
LUTB 44p Ahdinkoputken läpäisy:
Vaivaton
Tyhjän luolan tarkastus
: täydellinen, rauhallinen, äänetön

"Koira innokkaasti luolastoon. Kuuluva haukku luukulla. Luukkujen avauduttua kettu siirtyy haarapesään. Koira seuraa ja aloittaa työskentelyn haukkuen ja siirtyy välittömästi ahdingon alle. Kettu tekee toistuvia pelottelu hyökkäyksiä, jotka koira väistää palaten välittömästi aivan ketun tuntumaan haukkumaan. Samanlainen työskentely jatkuu ja koe keskeytetään koiran osoitettua taipumuksensa. Järkevä suoritus."

Karttula 15.1.2011, tuomari Pekka Heikkinen
LUT C 38p
Ahdinkoputken läpäisy:
äänetön, vaivaton
Tyhjän luolan tarkastus: suoritettu onnistuneesti

"Koira luolaan ja haukku pellillä. Kettu oik. peräpesään. Koira seuraa ja aloittaa työskentelyn haukkuen ahdingon takaa. Koira etenee puoleen ahdinkoon haukkuen tasaisesti. Painostuksesta puuttuu into. Koira saa erän lopussa ketun hyökkäämään ja kestää sen. Lisää räväkkyyttä työskentelyyn tarvitaan."

Ristiina 9.9.2010, tuomari Kari Airiainen
LUT C 38p, LUO1 hyväksytty
Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton
Tyhjän luolan tarkastus: äänetön, täydellinen

"Koira innolla luolaan, kiihkeä ilmoitus haukku. Kettu siirtyy vasempaa kulmapesään. Koira aloittaa painostuksen osin ahdingon alla. Sai ketun puolustautumaan, kettu siirtyy aivan kokeen lopussa päätypesään, koira seuraa osin ahdingon alle. Kettu hallitsi kuitenkin tilanteet"

Numminen 29.5.2010, tuomari Karoliina Viitamäki
LUT C 37p
Ahdinkoputken läpäisy: vaivaton/ hieman työläs
Tyhjän luolan tarkastus: pari haukahdusta madalluksissa, täydellinen

"Koira hyvin luolaan, ahdinko teettää aavistuksen töitä ja luukulla kumea ilmoitushaukku. Luukut auki - kettu siityy vas. peräpesään. Koira seuraa varovasti, harhautuu ensin oikealle, mutta löytää oikean reitin ketun luo. Aloittaa varovaisen oloisen työskentelyn madalluksen takaa ja hivuttautuu ajoittain sen alle ja puoleen väliin. Tällöin kettu iskee ja koira perääntyy työskentelemään madalluksen taakse ja sen alkupäähän. Erän edetessä koira etenee ajoittain puoleen väliin ja vähä sen yli painostaen kettua. Ketun iskiessä koira perääntyy madalluksen alkuosaan ja sen eteen. Palaa kuitenkin hieman madalluksen alle. Työskentely jatkuu tälläisenä erän loppuun saakka. Toivoisin hieman enemmän kovuutta ja rohkeutta, jotta ketulla olisi hieman enemmän töitä. Kuitenkin hyvä suoritus nuorelta koiralta."