FI MVA EE MVA EE VMA FI KVA-L Unita´s Wonne

FI MVA EE MVA EE VMA FI KVA-L Unita's Wonne "Desi"
lyhytkarvainen mäyräkoira

s. 21.1.2009


narttu
musta punaisin merkein
paino 9,7kg (jalostustarkastus 08/2012)
rinnanympärys 42cm
purenta normaali, kaikki hampaat


Terveys:


ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (05/2011, 03/2014)
polvet 0/0 (05/2011)
selkäkuvattu K4 (07/2011)
poistettu hyvänlaatuisia nisäkasvaimia 2015
steriloitu sekä poistettu hyvänlaatuisia ja yksi pahanlaatuinen nisäkasvain 2016
poistettu yksi lohjennut hammas 2016
sydänultrassa todettu mykosomaattinen läppäsairaus ja sivuääni 3/6 1/2020 10-vuotiaana


isä: C.I.B FIN KVA-L FIN KVA-M FIN MVA EE MVA BALTV-03 Unita's Golddigger
emä: Keski-Maan Idril "Lyyti"
kasvattaja: Kennel Unita's
omistajat: Outi Leskinen ja Eeva Leskine

FI MVA
EE MVA
EE VMA
FI KVA-L
Luonnetestattu pistein 205
Jalostustarkastus hyväksytty
Desi tuli sijoitukseen, mutta keväällä 2011 Desi siirtyi nimiimme. Millin jälkeen olimme etsineet sopivaa harrastuskoiraa, josta olisi sekä näyttelyihin sekä kokeisiin. Desi oli haaveiden täyttymys!

Pentuna Desi oli Milliin verrattuna helppo: mitään tuhoa ei tapahtunut ja monet asiat opittiin Millin esimerkistä. Luonteeltaan Desi on itsevarma ja omapäinen ja kaiken lisäksi AHNE! Eli oikea mäyräkoira... Mm. viime vappuna silmän välttäessä pöydältä katosi kolme munkkia ja edellisenä jouluna se oli päässyt hakemaan kinkkusiivun arkkupakkasen päältä...

Desin riistavietti oli havaittavissa pienestä pitäen ja reilun vuoden iässä se saikin jo kivenkolosta kaivettua supin esiin. Lut kokeissa kävimme heti 15kk iän tultua täyteen, jolloin tuloksena C. Nyt kolmen vuoden iässä Desi haukkui kolmella peräkkäisellä kokeella itsensä LUT-valioksi. Desiä voisi luonnehtia hitaasti lämpeneväksi, sillä lähes kaikki erät päättyivä viimeisillä minuuteilla keskeytykseen. Mahtava homma! Lume-koetta haaveillaan sitten suoritettavaksi jossain vaiheessa.

Jänistä, kaurista ja peuraa Desi on myös ajanut. Ajoääni sillä on mahtava ja osaa ajaessa käyttää myös ilmavainua. Haun pitäisi vain olla laajempaa ja monesti ajot ovat enemmän lyhyitä "pyrähdyksiä".

Uiminen ja saunominen on Desille mieleistä puuhaa. Sorsaakin noudetaan, kun sille päälle satutaan. Tarkemmalla koulutuksella VERI-koekin onnistuisi. Mejään Desin keskittyminen ei riitä, sillä tuore riista vie aina mennessään...

Desi on Centtimetrin V- ja L-pentueiden emä. Desi sterilisoitiin keväällä 2016, joten Desille pentuja ei ole enää tulossa. Mummo Desistä tuli ensimmäisen kerran keväällä 2017.

Ensimmäiset lut-treenit

Veri-koe harjoituksissa

Saunassa

Ensimmäinen supi